Lauksaimniecības risinājumi
5 iemesli, kāpēc izvēlēties biogāzes spēkstaciju:
Kā tas darbojas?
Svaigi kūtsmēsli tiek padoti tieši uzglabāšanas tvertnē, kur tie tiek sajaukti nemainīgā temperatūrā (39–42 °C), un anaerobi organismi ražo metāna gāzi, kas tiek novadīta tvertnē. Tur mēs izfiltrējam sēru un izmantojam iekšdedzes dzinēju un ģeneratoru, lai ražotu enerģiju un siltumu. Pēc fermentācijas digestāts ir šķidrāks, tāpēc tas ir ideāli piemērots lauku un pļavu mēslošanai.
Kūtsmēslu fermentācija ne tikai nodrošina enerģiju, bet fermentēti kūtsmēsli kļūst par digestātu, ļoti bagātīgu produktu.
Digestāts nav tikai uzlabots mēslojums. Tas izdala mazāk smakas. Digestātu var sadalīt cietajā un šķidrajā frakcijā. Cietā frakcija ir lieliski piemērota izmantošanai kā pakaiši, savukārt šķidrā frakcija ir lieliska izejviela papildmēslojumam.




Atšķirība starp digestātu un vircu
Pastāv skaidra atšķirība starp vircu un digestātu, īpaši neilgi pēc lietošanas, kad digestāts augsnē izdala vairāk nitrātu. Ar aptuveni 30 % mazāk organisko vielu un sausnas nekā vircai, digestāts saglabā līdzīgu kopējo uzturvērtību, bet tam ir augstāka viegli pieejamā minerālā slāpekļa attiecība. Tas palielina tieši absorbētā slāpekļa daudzumu par aptuveni 20 % salīdzinājumā ar šķidrmēsliem. Tomēr digestāta atlikušās organiskās vielas joprojām var lēnām atbrīvot slāpekli, kas var ievērojami veicināt slāpekļa piegādi vēlākos gadalaikos, īpaši pēc pavasara.
Digestāta priekšrocības – vairāk nekā mēslojums
Kas tev vajadzīgs?
Vismaz 1500 m³ vircas gadā;
200 m² brīvas platības;
Svaigi kūtsmēsli.


Enerģētiskā neatkarība – ražo pats savu elektrību un siltumu.
Papildu ienākumi – pārvērt kūtsmēslus naudā.
Efektīva atkritumu izmantošana – nekas netiek izšķērdēts.
Ieguldījums nākotnē – saudzē vidi un uzlabo augsnes kvalitāti.
Vienkārša apkope – uzticama un pārbaudīta tehnoloģija.




Mazāk smaku nozīmē laimīgākus kaimiņus
Gaistošo taukskābju sadalīšanās dēļ digestātam ir daudz mazāk raksturīgās kūtsmēslu smakas.
Daudzi mūsu klienti ir pamanījuši šo pozitīvo blakusefektu, ko labi novērtējuši viņu kaimiņi.
Dažreiz tiek apgalvots, ka digestāts smaržo, taču tas parasti tiek saistīts ar lielām līdzfermentācijas iekārtām, kuras baro ar tādiem produktiem kā glicerīnu vai lielveikalu atkritumu maisījumu.
Šo enerģiju saturošo blakusproduktu pievienošana rada pretēju efektu – palielinās gaistošo taukskābju daudzums, kā rezultātā rodas spēcīgāka smaka.




Bio pakaiši
Bioloģiskie pakaiši ir atdalīti kūtsmēsli, ko var izmantot piena govju pakaišiem.
Biopakaiši tiek ražoti, izmantojot kūtsmēslu separatoru, kas atdala šķidrās un cietās frakcijas. Cietā frakcija ir bioloģisko pakaišu pamatā. Tas ir ideāli piemērots govīm, jo ir pietiekami sauss. Tas samazina inficēšanās risku salīdzinājumā ar cietākām virsmām. Turklāt tas veicina ilgtspējību, jo jūs pārstrādājat savas saimniecības kūtsmēslus.